SLUTSÅLD!

Workshop med Rikard Österlund – våtplåtsfotografeing, 2-dagarskurs

Rikard Österlund arbetar som frilansfotograf i London, som har varit hans hemstad i 15 år. Där skapar han bilder åt kunder som t ex Q Magazine och Discovery Channel. Vid sidan om de kommersiella uppdragen arbetar han med flera intressanta, personliga projekt och en längtan tillbaka till det fotografiska hantverket ledde honom till den 150 år gamla våtplåtsprocessen.

Rikard har även undervisat fotografi i många år på The University for the Creative Arts i Storbritannien.

 

Våtplåtsfotografering är ett hantverk som kräver att man skapar en emulsion, exponerar och framkallar bilden – allt inom 15 minuter då plåten fortfarande är våt!

I den här workshopen kommer vi göra våtplåtar med både glas och aluminium. All utrustning, kemi mm som krävs ingår i kursavgiften.

Alla deltagare får en sammanfattad bruksanvisning till processen med information om var man kan köpa kemikalier och annan utrustning.

Under Spegla kommer han ha en egen utställning som bl a innehåller våtplåtsfotografier.

 

Dag 1 Processen demonstreras, allt från historik, kameror, en kemikalieöversikt och givetvis hur man gör bilder på både aluminium och glas. Vi går igenom alla steg i processen och deltagarna kommer ha möjlighet att göra en egen glasplåt.

Dag 2 Jobbar vi med aluminiumplåtar och går igenom lackning och pratar problemlösning och utrustning. Alla deltagare kommer att göra egna plåtar som de givetvis får ta med sig hem efteråt.

 

Lärare: Rikard Österlund

Dag: fredag + lördag, 14+15 okt

Tid: fredag 15-20, lördag 09-14 (ca 8 timmar)

Plats: Lindövägen 72

Antal deltagare: 5

Pris: 3500 SEK, inkl moms och helhelgsbiljett till SPEGLA

Mat ingår inte, lunchställe finns i närheten.

 

Rikard Österlunds hemsida:

www.rikard.co.uk/info.php

rikardosterlund.com

Här hittar du biljetter!