Jenny Jacobsson

Skapa bilder fulla med berättelser och mening

Vi har alla brottats med att skapa bilder som faktiskt säger både våra bildbetraktare och oss själva något. Och att skapa utifrån passion och inspiration och hitta tillbaka till den när du behöver den som mest. Nu behöver du inte brottas mer! Välkommen till en workshop som både väcker och konkretiserar din nyfikenhet, fantasi och skaparförmåga!

Jenny Jacobsson bjuder in dig till sina fantastiska bildvärldar och visar genom dem hur du kan skapa dina egna. Den vanligaste frågan hon får är ”Hur kommer du på alla dina berättelser egentligen!?”. I den här workshopen är inte fokus på själva fotograferandet. Här får du lära dig att komma på och bygga egna koncept och bildberättelser. Du får lära dig att ta bilder fyllda med mening och innehåll och inte bara visandes en teknisk yta. Du får verktyg för att undvika den fruktade idétorkan och kan sedan lätt inspirera dig själv att göra bilder som tilltalar inte bara andra utan även dig själv. Som uttrycker din egen individuella röst.

Jenny är fotografen som skapar fantastiska iscensatta bildberättelser där allting är möjligt. Med sin personliga stil och sitt unika bildkoncept blir hon anlitad som föreläsare och fotolärare (bl.a. av Moderskeppet) för att inspirera, lära ut till och locka fram kreativiteten hos andra bildskapare och kreatörer.

Under dagen kommer du plocka fram dina egna bildberättelser och kommer gå ifrån workshopen med ett handfast material som du kan ta till och använda dig av i kommande bilder och projekt. Som får dina verk att andas din alldeles egna visuella röst och känsla.

Vi kommer bl.a. behandla vikten av bildberättelser, definiera din egen stil för att göra ditt egna och konsekvent arbete, analysera vad DU vill säga, genom övingar skapa koncept, analysera olika komponenter i dina bilder och använda dem för att förändra dina bildberättelser, skapa en karaktär med en rik historia, boosta din kreativitet genom inspirationsövningar….

Välkommen till dina egna bildberättelser!

Deltagarna ska ta med eget anteckningsblock och penna om så önskas.

 

Förkunskaper: Inga direkta förkunskaper

Plats: Hallarna

Tid: 10–14, lördag 21 okt

Antal: Max 12

Pris: 1400 SEK (ink moms)

I priset ingår en lördag-söndagbiljett till SPEGLAs övriga program.